فراخوان مقاله برای نشست سالانه شیعه شناسی دانشگاه شیکاگو
رابطهی بین تشیع و حکمرانی چه از دیدگاه تعالیم نظری، جنبشهای اجتماعی و ایدئولوژیک و چه از دیدگاه التزام عملی – حوزهی مرتبط و مهمی را در تاریخ و زندگی مدرن دربر میگیرد.
از زمان اولین اختلافات دربارهی جانشینی پیامبر تا مباحثات متأخر دربارهی اسلامگرایی و دولت مدرن، متفکران و جنبشهای مختلف، پاسخهای اصیل (سنتی) و هم مبتکرانهی (ابداعی) مختلفی به این سوال که رویکرد حکمرانی، سیاستورزی و ارتباطات همهگانی جامعهی شیعه در ارتباط با جامعهی گستردهتری که احاطهاش کرده چگونه باید باشد را مطرح کردهاند.
با در نظر گرفتن این مطلب که شیعه در طول تاریخ موقعیتی اقلیتی داشته و همواره نظام خلیفهگری را بالذات مردود دانسته، شیعیان چطور موقعیت خودشان را تئوریزه کردهاند؟ شیعیان چطور قدرت گرفتن سلسلههای پادشاهی تشیع را مشروعیت بخشیدهاند یا چطور با آنها مبارزه کردهاند؟ چطور میتوانیم اندیشههای فکری در ارتباط با حکمرانی و سیاست را در دوران پیش از مدرن و مدرن تحلیل کنیم؟ و از چه استانداردی برای فهم ارتباطات بین اندیشهی شیعه و مفهوم قدرت باید استفاده کنیم؟ و در نهایت اینکه باقی مکاتب فکری چگونه به نظام فکری تشیع در قبال سیاست و حکمرانی پاسخ دادهاند و آن را تحلیل کردهاند؟
از محققین و دانشجویان (تحصیلات تکمیلی) که دربارهی این موضوعات و سوالات در تمامی حوزههای مرتبط مطالعاتی شامل مطالعات تاریخ اجتماعی و سیاسی، مردمشناسی، جامعهشناسی، علومسیاسی، مطالعات منطقهای، ادبیات، و مطالعات ادیان کار کردهاند دعوت به شرکت در این نشست مینماییم.
مقالات میتوانند در حوزهی مدرن و پیش از مدرن و یا هر دو باشند و میتوانند (نه الزاما) در رابطه با این موضوعات نوشته شده باشند:
قالببندی نشست:
ارائه دهندگان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه فرصت ارئه خواهند داشت به همراه پرسش و پاسخ از طرف دیگر ارائه دهندگان و شرکت کنندگان.
۳۰۰ کلمه چکیدهی مقاله به همراه رزومه تا تاریخ ۲۴ فوریه به ایمیل این آدرس پست الکترونیک توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت داریدارسال شود. در محل مضوع ایمیل حتما این جمله ذکر شود: UChicago Shiʿi Studies Symposium Application
این آدرس پست الکترونیک توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید