سهشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه ۲۴ و ۲۵و ۲۶خرداد همایش کنکاشهای مفهومی و نظری در جامعهشناسی ایران برگزار خواهد شد. ترکیب پنلها و اسامی نشاندهنده گسترش حوزه علوم اجتماعی و ورود نسلهای جدیدتر آن به موضوعات مختلف و مهم کشور است.
روز پنج شنبه ۲۶ خردادماه نیز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۰:۳۰ یک پنل به موضوع «تشیع و مسئله هویت گرایی» اختصاص دارد. ارائهدهندگان این پنل سارا شریعتی، هادی درویشی، رسول زرچینی، امید زند کریمخانی، محسن حسام مظاهری و آرمان ذاکری خواهند بود.
سومین کنفرانس فرانسوی-آلمانی «تشیع معاصر» در تاریخ ۱۴ نوامبر سال جاری (۲۰۱۸) در پاریس برگزار خواهد گردید. براساس اطلاعات ارائه شده در پوستر این برنامه تأکید این کنفرانس عمدتا بر تشیع در ایران معاصر قرار دارد که خود نکته مهمی است.
ادامه ...
چهارمین همایش ملی «پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعه ایران» در روزهای پایانی هفتهی جاری (5 تا 7 دی 96) توسط انجمن جامعهشناسی ایران برگزار خواهد شد. بر اساس کتاب چکیده مقالات این همایش که توسط انجمن جامعهشناسی و کمیتهی برگزاری همایش منتشر شده، هفت مقاله از مجموعه حدود 300 مقالهی ارسالی به این همایش، مرتبط با موضوعات و پروندههای جامعهشناسی تشیع بودهاند که چکیدهی این مقالات از کتاب مذکور برای علاقمندان نقل میشود. لازم به ذکر است که تعدادی از مقالات مرتبط با حوزهی جامعهشناسی دین نیز به این همایش ارائه شدهاند که موضوعات کلیتر و کلانتری را در برمیگیرند.
ادامه ...دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری نهادهای علمی و پژوهشی داخلی و خارجی، نخستین همایش "سیاستگذاری اجتماعی در جهان اسلام" را اردیبهشت ماه سال 1397 برگزار میکند. در توضیح چرایی برگزاری و اهداف این همایش آمده است: مسلمانان حدود 2 میلیارد نفر از جمعیت جهان را شامل میشوند و در حدود 40 کشور دنیا در قارههای مختلف اکثریت جمعیت را تشکیل می دهند. علاوه بر این، مسلمانان زیادی در کشورهای غیراسلامی زندگی میکنند و جمعیت زیادی از ادیان و مذاهب دیگر نیز در کشورهای اسلامی سکونت دارند. سیاستگذاری اجتماعی بهعنوان ابزاری مهم در ساماندادن به جوامع امروزی شناخته میشود و در آموزههای دین اسلام نیز مفاهیم و راهکارهایی برای بهبود وضعیت رفاهی مردم پیشبینی شده است....
ادامه ...فرهنگی مادی و اعمال عبادی در جوامع شیعی، عنوان سمیناری است که توسط مدرسه عالی مطالعات اجتماعی پاریس در تاریخ دوم فوریه (14 بهمن) در این موسسه برگزار خواهد شد. در این سمینار چند مقاله توسط محققان ارائه خواهد شد. «تعزیه، بازیگران و تماشاچیان، در میانه تماشا و اجرا» توسط آزاده دلیر نقینیا و «اثرگذاری نمایشی مناسک حسینی» توسط تسنیم پن پوان ارائه خواهد شد. در ادامه چکیدهای از این مباحث در اختیار علاقمندان قرار میگیرد.
ادامه ...کالج مطالعات اسلامی لندن از چکیده مقالات برای شرکت در سومین کنفرانس بینالمللی مطالعات تشیع دعوت میکند. این کنفرانس عرصهی وسیعی برای ارائهی مطالعاتی در زمینهی مطالعات تشیع برای محققین این حوزه فراهم میکند. از مقالات مرتبط با مطالعات تشیع در تمام حوزهها استقبال میشود. موضوعات پیشنهادی میتواند (و نه لزوما) شامل این حوزهها باشد: تئولوژی (الهیات) / فلسفه و عرفان و تصوف / فقه و حقوق / قرآن و حدیث / مطالعات مردمشناسی / اقلیت شیعه / موضوعات دروندینی – بین رشتهای – مطالعات تطبیقی / شیعهشناسی و شرقشناسی / اقتدار در نظریات تشیع / تشیعگرایی/مطالعات شیعه در حوزه و دانشگاه
ادامه ...رابطهی بین تشیع و حکمرانی چه از دیدگاه تعالیم نظری، جنبشهای اجتماعی و ایدئولوژیک و چه از دیدگاه التزام عملی – حوزهی مرتبط و مهمی را در تاریخ و زندگی مدرن دربر میگیرد. از زمان اولین اختلافات دربارهی جانشینی پیامبر تا مباحثات متأخر دربارهی اسلامگرایی و دولت مدرن، متفکران و جنبشهای مختلف، پاسخهای اصیل (سنتی) و هم مبتکرانهی (ابداعی) مختلفی به این سوال که رویکرد حکمرانی، سیاستورزی و ارتباطات همهگانی جامعهی شیعه در ارتباط با جامعهی گستردهتری که احاطهاش کرده چگونه باید باشد را مطرح کردهاند....
ادامه ...در ادامهی معرفی مراکز فعال در حوزهی مطالعات شیعی در سطح جهان و جهت اطلاع پژوهشگران این حوزهی این مطالعاتی، برنامهی همایش «مطالعات شیعی» گروه مطالعات شیعه دانشگاه شیکاگو در روزهای ۱۳ و ۱۴ فروردین سال جاری اول و دوم آوریل سال ۲۰۱۶ در دانشگاه شیکاگو برگزار شد را ترجمه کرده و در اختیار علاقمندان قرار میدهیم. عنوان این همایش، «فراگیری و انتقال دانش: نقش نهادهای آموزشی شیعی در گسترش و دفاع از سنت» بود.
ادامه ...با مطالعه جریانهای جهانی مهاجرت در قرن بیستم، شاهد ظهور پدیده دیاسپورای مسلمانان و تشکیل اقلیتهای مسلمان در آمریکای شمالی، اروپا و استرالیا هستیم. علاوه بر حضور این مسلمانان تازه در «غرب» جهانی، از اواخر قرن نوزدهم، مهاجرتهایی از خاورمیانه ( به طور مشخص لبنان و سوریه) به سوی آمریکای جنوبی و آفریقای غربی نیز رخ داده بود. مانند مسلمانان جنوب آسیا که در قرن نوزدهم، در مناطق شرقی و جنوبی آفریقا ساکن شدند. با وجود آنکه مطالعات رو به رشدی در خصوص این اقلیتهای مسلمان در مناطق مختلف انجام میشود، تجربههای خاص اقلیتهای شیعه مسلمان در جهان توجه کمی را به خود جلب کرده است.
ادامه ...همزمان با طرح مسائل مختلف مربوط به مسلمانان در جهان، مطالعات اجتماعی در حوزه های مختلف مربوط به کشورهای اسلامی گسترش یافته است. مطالعات اجتماعی دینِ جامعه ایران، نیز به خصوص پس از پیروزی انقلاب در دپارتمانهای مختلف مطالعات اجتماعی گسترش یافته است. در ایران نیز جامعه شناسی دین هر چه بیشتر به سمت نهادینه شدن و شکل گیری گروه های پژوهشی مشخص پیش می رود و لزوم برقراری ارتباط با میدان جهانی پژوهش در این حوزه و تبادل افکار پیرامون ابعاد مختلف امر دینی در جامعه ایران، بیشتر احساس می شود. در همین راستا سمینار بین المللی دو روزه «امر دینی در جامعه ایران» در روزهای بیستم و بیست و یکم مارس سال جاری میلادی(بیست و نهم اسفند 1393 و یکم فروردین 1394) در پاریس برگزار شد...
ادامه ...هفتمین کنفرانس سالانهی بین المللی " توریسم بینالمللی مذهبی و زیارت"، با محوریت موضوع " دین، معنویت، فرهنگ و توریسم"، دهم تا سیزدهم ژوئن ۲۰۱۵ در جیرونای اسپانیا برگزار میشود. "ژورنال بینالمللی توریسم بینالمللی و زیارت" و دانشگاه جیرونا از همکاران برگزاری این کنفرانس خواهند بود. هدف این همایش، گرد هم آوردن رویکردهای تجربی و نظری در زمینه سرشت در حال تغییر دین و دینداری در جوامع است و مخاطبان آن هم سیاستگذاران عرصه گردشگری و هم دانشگاهیانی ست که به حوزه زیارت و توریسم مذهبی و ابعاد اجتماعی آن علاقهمند هستند.
این آدرس پست الکترونیک توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید