فراخوان مقاله با موضوع:
اهمیت بدنها
مرگ و مهاجران مسلمان شیعه
آخرین فرصت: ۵ فروردین ۱۳۹۸
برگزارکنندگان:
امل آکسالی (دانشگاه سوانسی، انگلستان)
پدرام خسرونژاد (دانشگاه ایالتی اکلاهما، ایالات متحده آمریکا)
این فراخوانی برای گردهمایی ایدهپردازی یک روزه در مورد مرگ و مهاجران مسلمان شیعه است که در دپارتمان سیاست و روابط بین الملل در دانشگاه سوانسی انگلستان در روزهای ۱۷-۲۲ تیر ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد (روز دقیق متعاقباً اعلام میگردد).
هدف این جلسه بینالمللی و بین رشتهای، جمعآوری دانشپژوهان علوم مختلف در حوزههای علوم اجتماعی و علوم انسانی (انسان شناسي، جامعه شناسي، دين، سياست، حقوق بين الملل، روابط بين الملل، مطالعات پناهندگی)، سازمانهای دولتی و غیردولتی، سیاستگذاران، روزنامهنگاران و رهبران مذهبی است تا در این خصوص بحث کنیم که مهاجران مسلمان شیعه (شامل پناهندگان و پناهجویان) -زمانی که دیگر در کشور مادری خود نیستند-، و همچنین کشورهای میزبان، دولتها و نهادهایشان و به تبع آن جوامع محلی چگونه با پدیده مرگ و مسائل مربوط با آن برخورد میکنند. هدف اصلی گردهمآیی آن است که پژوهشگرانِ این عرصه را معین نماید و شرکتکنندگان را برای همکاری در یک پروژه تحقیقاتی بین المللی در یک شبکه تحقیقاتی جدید تشویق نماید.
بر اساس اطلاعات پروژه مهاجرین گمشده (https://missingmigrants.iom.int) از سال ۲۰۱۴، بیش از ۴۰۰۰ مرگ و میر سالانه در مسیرهای مهاجرت در سراسر جهان ثبت شده است و به همین دلیل است که مرگ و مشخصاً مرگ در زمینه مهاجرت به یک مسأله اصلی برای متخصصان این حوزه تبدیل شده است.
از دو قرن گذشته، مسلمانان شیعه به دلایل مختلف و در زمانهای گوناگون از کشور خود به دیگر قارهها و کشورها مهاجرت کردهاند، بنابراین مهاجران شیعه، مذهبشان، مراسم و سنتهای مربوط به آنها به میزبانان نزدیک شده است که در بیشتر موارد، کشورهای میزبان، کشورهای مسیحیِ غربی بودهاند. با مطالعه اعتقادات، آداب و رسوم و اقدامات عملی مربوط به مرگ مهاجران مسلمان شیعه، میتوانیم به ارزشها و همچنین به مفروضات، جهانبینیها و واکنش کشورهای میزبان بهطور عمیق دست پیدا کنیم. مرگ یک مهاجر شیعه در یک کشور غربی باید به عنوان یک تجربه بسیار ویژه در نظر گرفته شود، به طوری که مردم میزبان به چالش کشیده شوند و به حل مشکلات قانونی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی مجبور شوند که ممکن است با نیازها و ارزشهای اصلی آنها سازگار نباشد.
ما در این برنامه بین المللی علاقهمند به بررسی و بحث در مورد جنبههای قانونی، مذهبی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی مرگ و میر مهاجران شیعه و همچنین نهادینهسازی اسلام شیعی در این راستا در جوامع غربی هستیم. گرچه تمرکز ما بر مهاجران مسلمان شیعه در انگلستان، کشورهای اروپایی، ایالات متحده، کانادا، استرالیا و نیوزیلند خواهد بود، محققان دیگری که در زمینه موضوعات مشابه اما در یک زمینه غیر غربی کار میکنند و نیز کسانی که در گروههای مسلمان دیگر پژوهش میکنند، میتوانند پیشنهادات خود را ارائه دهند. موضوعات اصلی که مورد توجه قرار خواهند گرفت، عبارتند از:
- مرگ در مرزها
- مرگ در دریاهای آزاد
- مرگ در اردوگاههای پناهندگان و امکانات بازداشتی
- مرگ در هنگام اخراج یا بازگشت اجباری به وطن
- مراسم خاکسپاری و مراسم به عنوان نشانه و بیان هویت
- رفتار با اجساد
- سازمانهای مرگ قانونی، گورستانها و قطعههای دفن
- سنگ قبرها و نوشتههای ترحیمی
از علاقمندان دعوت میگردد تا عنوان و خلاصه مقاله خود را (۵۰۰ کلمه) با ذکر وابستگی رسمی و آدرس ایمیل خود تا تاریخ ۵ فروردین ۱۳۹۸ به آدرس (این آدرس پست الکترونیک توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید) ارسال نمایند.
لازم بذکر است که مسئولیت سفر، اقامت و هزینههای مربوطه بر عهده شرکتکنندگان خواهد بود.
این آدرس پست الکترونیک توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید