مؤسسهی دینپژوهی بشرا، با هدف انجام پژوهشهای در چهار حوزهی روحانیت، اخلاق کاربردی (حرفهای، شهروندی و جهانی)، نیایش، و نیازهای معرفت شناختی نظام دینی و نیز آموزش و تربیت متفکران و پژوهشگران آشنا به زمان و زبانِ دین و مردم، در آغاز سال ۱۳۸۳ تأسیس گردید.
برخی از اهداف اعلام شدهی مؤسسه عبارتند از:
آنگونه که اطلاعات مندرج در وبسایت موسسه نشان میدهد، مؤسسهی بشرا یك مؤسسهی خصوصی است که دارای هیئت مدیره میباشد. مدیرعامل و رییس هیئت مدیره این موسسه تا دیماه ۱۳۹۲، حجتالاسلام والمسلمین علی باقریفر است. این موسسه اعلام کردهاست که هزینههای مؤسسه از طریق كمك افراد خیّر و اجرای پروژههای سفارشی تأمین میگردد.
از کتب و پژوهشهای منتشرشدهی موسسه در حوزههای مرتبط با جامعهشناسی تشیع میتوان به این موارد اشاره کرد: مجموعهی (حدود) صد جلدی پیرامون «روحانیتشناسی»: شامل گردآوری طیفی از مباحث مرتبط با روحانیت مندرج در مطبوعات، كتابها و فضای مجازی. این مؤسسه برخی از کتابهای منتشرشدهاش را به صورت الکترونیکی و رایگان بر روی وبسایت موسسه منتشر کردهاست. از جملهی این آثار، کتابی با عنوان «روحانیت، نگرشها و نگارشها» در سه مجلد است که جلد اول آن را میتوان نوعی کتابشناسی توصیفی روحانیت دانست. در این کتاب، مجموعاً ۷۴ کتاب، پایاننامه و ویژهنامه در مورد روحانیت معرفی شدهاند. مؤسسه دارای یك كتابخانهی تخصصی در زمینهی كتابهای مربوط به روحانیت میباشد. به علاوه، کتابهایی چون «شکل گیری و تحول حوزههای شیعه» از سید محمد علی حسینی زاده و نیز مجموعهی دو جلدی «حوزه و روحانیت؛ مسائل، آسیبها و کارکردها» نیز از جمله آثار مرتبط با حوزه مطالعاتی جامعهشناسی تشیع هستند که از سوی این موسسه منتشر شدهاند.
از دیگر فعالیتهای مؤسسه در زمینهی شناخت روحانیت، برگزاری ۳۶ نشست تخصصی روحانیتشناسی در محل مؤسسه و برگزاری نخستین همایش ملی «مناسبات روحانیت و نسل جوان» در مهرماه ۱۳۸۸ در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم بود که به چاپ چهار مجلد كتاب از محتوای همایش منجر شد.
طرح اولیهی كتاب دایرهالمعارف روحانیتشناسی در این مؤسسه انجام شده است. بخشی از آن در قالب یك سری كتابهای كوچك در حال تدوین است. در هر حال فعالیتهای بسیار ارزشمندی در مؤسسه، هم صورت گرفته و هم در حال انجام است.
بنا بر اعلام موسسه، «بشرا» در قلمرو روحانیتپژوهی سه گام مشخص و تعریفشده دارد؛ گام اول، راهاندازی كتابخانهی تخصصی و انجام پژوهشهای موردی است كه بخش زیادی از آن انجام شده یا در حال تكمیل است. گام دوم، برگزاری دورههای آموزش پودمانی. گام سوم، تأسیس «رشتهی تخصصی روحانیتشناسی» است كه شورای علمی طرح را تصویب كرده است و پیشنهاد آن را به شورای گسترش مركز مدیریت حوزهی علمیهی قم ارائه داده و موافقت آن مرکز را جلب کردهاست[۱].
نشانی وبسایت موسسه: Boshraa.ir
این آدرس پست الکترونیک توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید